Maja, Wintergold's Tuam, föddes den 10 december 2008. Ända sedan hon kom till oss i februari 2009 har hon förgyllt tillvaron här hemma.

Maja är och har alltid varit väldigt trygg i sig själv. Hon hänger med på allt - tälta i skogen, läger, stadspromenader, besök hos vänner och bekanta, buss och tågresor.Maja har en förmåga att vara oerhört fokuserad när man jobbar - men att samtidigt koppla av helt när hon är ledig. 


Maja har tävlat i lydnad - och har titeln LP1 och agility - där vi tagit två pinnar i klass 1. Hon har också testat viltspår och personspår, och så tränar vi lite apportering - med dummies eftersom vi inte har något vilt... eller om sanningen ska fram främst för att matte tycker bättre om levande djur... 


Mest tränar vi agility, eftersom matte och husse tycker det är så roligt! För Majas del är allt roligt. Hon har en väldigt fin kontakt och mycket "will to please" och är otroligt rolig att jobba med. Dessutom är hon både snabb och smidig och gillar när det går undan.Maja har en blandning av svenska och engelska jaktlinjer. Hennes pappa, Higgins, är en engelsk kille med rena fina jaktlinjer. Hennes mamma, Tikka, är ett riktigt krutpaket - som dessutom är väldigt söt. :-) Båda används i praktisk jakt.

Så lite information om Maja:

  • Friska fria B-höfter
  • Armbågar u.a.
  • Ögonlyst u.a.
  • GR-PRA 1 Normal
  • MH-test med 1:a på skott

Den som är intresserad, kan hitta Majas stamtavla, MH-test samt resultat på tävlingar etc.på Rasdata

Nyheter

Valpträff!

Vi planerar en valpträff söndagen den 26 februari - då valparna är 16 veckor.


17 december

Vi har fortfarande några hanvalpar kvar till rätt hem!


1 december

Nu är valparna fyra veckor och får alltså ta emot besök!


26 november

Välkommen till världen lilla Elna! Stort GRATTIS till våra kära vänner Jenny och Daniel!


2 november

I kväll föddes valparna! Se mer info under fliken "Valpar"


1 november

Nu kommer valparna när som helst! Tempen har gått ner ordentligt, så det är bara att vänta. Så här ser Maja ut nu. Mer info kommer så snart de är födda!


28 oktober

Välkommen till världen lilla Tilde! Stort GRATTIS till mamma Anna-Carin och pappa Axel som fick en liten dotter tidigt i morse! (läs natt...)


11 september

Idag fick Karin & Maja andra pinnen i Agility, Hoppklass 1. Och en andraplats.4 september 2011

Nu är vi hemma igen i Sverige efter en tur till Danmark med Maja. Fyra fina parningar blev det med Breeze.


22 maj

Idag tog Mickis & Maja första pinnen i Agility, Hoppklass 1. De knep minsann en tredjeplats! Grattis!14 april 2011

Maja tog sitt tredje förstapris i lydnadsklass 1 och fick därmed sin första titel: LP1. Som en bonus kom hon dessutom på första plats.